Saturday, 14 March 2015

Kimoterapi: 3rd cycle

Assalamualaikum...

Hii...

Ok, on 11/3/15 aq kimo ke-3. Kali ni, Masyallah...aq betul2x x tahan dugaan Allah bg kali ni. Mmg klw x kerana ingat janji aq sebelum ni, mmg aq dah selamat say gud bye..

Siap je kimo, aq kene setelkan beberapa keping surat menyurat, cek jantung lg. Mgkin ini jgk penyumbang knp aq selamat termuntah 3 kali di daycare sementara duk menunggu lame sangat proses surat menyurat. Aunty yg sekali kimo dgn aq pun sama...selamat muntah...

Kepala pun pening2x, perut dah x tau nk ckp pe, takak pun, hidung, bau, rasa...dah start dah buat perangai...

Smpai rumah terus melepek dgn kain basah atas kepala. Berapa kali muntah pun kali ni aq dh x mampu nk kira dah. Yg pasti smpai dh kosong perut but still nk jgk muntah. Suami pakse jgk minum nestum~muntah. Roti~muntah. Minum milo~muntah. Nasi grg~muntah. Smpai tertidur lah citer dia. Suami aq pasangkan surah2x Al-Quran...Alhamdulillah...buat aq sedikit rilek dgn bantal busuk arwah mok (nenek sebelah mama) yg mmg dgn aq sejak aq ni student lg. Nilah yg bantu aq tertidur, dgn linangan air mata....kohkohkoh...mcm drama la sgt...smbil suami aq teman kt sebelah. tepuk2x, dodoi mcm bdk kecik sgt aq ni hah....(ngengade..kikikiki).

Esok, letih lesu xtau nk ckp. msh lg x berselera. Tp suami pakse jgk mkn...roti, milo, nestum...tp citer best..Alhamdulillah, aq dh x muntah...cuma alahan, xleh bau bende busuk @ wangi. Minyak cap kapak tu pun x boleh. mandi pun nasib la ari tu bos aq hadiahkan sabun serai. Alhamdulillah. Tq kakak yg gojes mojes. Klw x mmg la aq mandi x bersabun. Tiap kali masuk toilet mmg aq letak sabun tu kat hidung siap2x baru masuk toilet...hahaha....kelakor pun ada...

On 14/3 patutnya anniversary kiteorg....rupenya dh 5 tahun usia perkahwinan kami. Pahit, manis, masin tapi itulah yg buat kami matang...chewah...

Disebabkan xde celebration papepun kali ni...so, pg td aq nekad aq kena kuat. Aq xnk suami aq susah ati. Aq nk suami senyum. Aq bangun, aq nekad aq kena kuat. Habis sebungkus nasi lemak. licin. Suami aq senyum, bahagia...aq dgr suami aq ckp Alhamdulillah..itulah hadiah aq utk suami (berjaya habiskan nasi tanpa paksaan) dan senyuman dr suami aq tulah hadiah yg paling best utk aq jgk...Alhamdulillah..