Friday, 12 June 2015

Result CT Scan: ke-2

Assalamualaikum...

Hii...

10/6 baru ni dating dgn doc pakar lagi. Hihihi...untuk bincang result CT Scan dan bincang tarikh untuk jumpa doc oncology di HKL. Tp,  perjumpaan tu masih juga x dpt tarikh yg sahih. Cumanya doc pesan, suruh datang je ke hospital (HTAA) pd 13/7 if hospital xde call dlm masa yg terdekat (in between).

Untuk result CT Scan yg dh dibuat pd 27/5 tempoh hari, result dia Alhamdulillah. Doc ckp result semua nmpak ok. Kebetulan, dlm seminggu lps aq pun dh buat x-ray paru2x secara x dirancang. Alhamdulillah, result tu pun clear. Alhamdulillah...sujud syukur pd Allah Yang Mencipta sekelian alam.

X-ray paru2x yang x sengaja buat tu, atas sbb pd 30/5 aritu aq demam, batuk & selsema. Agak teruk jgk. Even aq sebenarnya malas nk ke hospital. Ntah la, aq mmg dh x lalu nk ke spital. Bau spital pun dh rase mcm pening loya. Tp memandangkan suhu badan makin naik, muka dh makin merah, dgn batuk selsema makin teruk. Suami pakse aq bersiap ke spital walau dlm pkul 11 lebih malam. Cek in la skejap kt emergancy. Bila doc tau aq ni baru pas seminggu lebih kimo dan aq ni pesakit kanser terus on FBC. Tu yg ter x-ray tu. Drip air sebotol. Alhamdulillah, result FBC...platlet darah normal. Lps drip air sebotol, suhu badan dh stabil. Balik pukul 3.30 pagi. Doc bg tapau ubat batuk, selsema, panadol dgn ubat kumur....kohkohkoh. Harini, saat ni walau demam dah baik tp selsema dan batuk kadang2x ada lg. Tulah, benar kata doc. bila dh kimo antibodi badan akan turun. Jd aq kena make sure yg aq betul2x kena jaga kesihatan. Nk masuk panggung pun kena pakai mask huhuhu..dh la x selesa sbb kena pakai mask tambah lg x selesa dgn mata org yg pandang kita pelik.